Askøy SVs valgprogram er klar

Publisert av: rafael.cobo Publisert: 30. juni 2023
Oppdatert: 30. juni 2023
Lesetid: ca. 2 min
Forside av SVs valprogram

Nå kan du lese vårt valprogram i denne linken. En del sider med rød og grønn politikk, den politikken Askøy trenger for å utvikle seg i den riktige retningen.

Arbeidsprogrammet for 2023-2027 er rettesnoren for Askøy SV i lokalpolitikken i disse årene. Den som leser gjennom arbeidsprogrammet, skal få en god forståelse for hvorfor vi mener at SVs politikk inneholder de beste løsningene for utfordringene som kommunen og innbyggerne står overfor de kommende årene.

Programmet har en klar miljø- og sosialpolitisk profil som også kjennetegner Sosialistisk Venstrepartis nasjonale politikk. Noen politiske områder dekkes ikke, siden de i liten grad er relevante for lokalpolitikken, slik som for eksempel forsvarspolitikk eller internasjonalt samarbeid. Her støtter vi oss til SVs nasjonale politikk.

Programmet er skrevet på starten av sommeren 2023. Det er krig i Ukraina, klimatrusselen er økende med stadige nye varmerekorder, inflasjonen er rekordhøy og utlånsrentene stiger. Askøy har et lokalvalg 11. september og kommunen har nettopp passert 30 000 innbyggere.

Arbeidsprogrammet har blitt utformet gjennom flere medlemsmøter og  innspillsrunder. Komiteen har arbeidet hardt for å gjøre programmet så kort og presist som mulig. Komiteen har bestått av Rafael Cobo Garrido, Hilde Lende Aune, Morten-Christian Bernson, Sølvi Folkedal, Arild Iversen og Åge R. Rosnes.

Hvert kapittel begynner med en oversikt over relevante bærekraftsmål og en liste over tiltak og satsningsområder innenfor dette politikkområdet. Navngivningen av kapitlene forteller leseren noe om våre visjoner for askøysamfunnet.

God lesning!