Verdensdagen for helse!

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 07. april 2024
Oppdatert: 07. april 2024
Lesetid: ca. 2 min

Den 7. april er den internasjonale dagen for helse og i årets tema rettes søkelyset mot : Min helse, min rettighet!

Det er kanskje lett å tenke at i et av verdens rikeste land så er dette en selvfølge, at vi alle har like muligheter for å opprettholde en god helse. Realiteten derimot er annerledes. Det er er ingen tvil om at sammenlignet med andre deler av verden har vi bedre forutsetninger for å leve gode og helsefremmende liv.

Likevel ser man at også i Norge øker det sosioøkonomiske skille mer og mer, noe som igjen fører til et større gap i både helseulikheter og forventet levealder. På Askøy er vi bekymret for den økonomiske situasjonen. Utfordringene vi har foran oss både nå og i årene som kommer, kan ha stor betydning for det helsefremmende arbeidet i kommunen.

FNS Bærekraftsmål nr. 3 slå fast at vi må jobbe sammen for å sikre god helse og livskvalitet for alle. Askøy SV mener at det kreves strukturelle endringer, og at hele samfunnet må arbeide tverrfaglig for å sikre bærekraftige helsefremmende lokalsamfunn. Vi arbeider for at alle skal med og at god helse ikke bare skal være forbeholdt de som har god økonomi.

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. For at dette målet skal nås, kreves det en massiv innsats de neste årene. Vi er kanskje langt unna å nå målet som er satt, men vi kan love våre velger at Askøy SV vil fortsette å kjempe for sosial rettferdighet og naturen vår.

Gratulerer med verdensdagen for helse!

Tina Elizabeth Eielsen Dale

Nestleder i Utvalg for Oppvekst og Levekår