Støtte til Folkehjelpens arbeid på Gaza

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 29. januar 2024
Oppdatert: 29. januar 2024
Lesetid: ca. 1 min

Årsmøtet i Askøy SV bevilget kr 5000 til Norsk Folkehjelps arbeid for krigsutsatte på Gaza. Samtidig oppfordrer lokallaget Vestland SV om å gi til samme formål.

 I 2023 har Norsk Folkehjelp gitt en veldig viktig humanitær innsats for befolkningen i et krigsherjet Gaza. På sine nettsider beskriver Norsk Folkehjelp det slik:

«På en landstripe på størrelse med Mjøsa bor det over 2 millioner mennesker, nesten halvparten av dem barn, og vi vet at når slike områder bombes, er ni av ti drepte sivile. Folk er tvunget til å drikke forurenset vann for å ikke tørste i hjel, matmangelen truer med å ta livet av titusenvis, og premature nyfødte har mistet livet fordi de må tas ut av kuvøsene sine. […] Så snart det er mulig vil vi gå i gang med livsviktig humanitært arbeid i Gaza, som å dele ut mat, vann og hygieneartikler.»

Askøy SV har tidligere både i kommunestyre og formannskap tatt opp situasjonen i Gaza, og vi har også uttrykket vår bekymring for og støtte til Palestina generelt og sivilbefolkningen i Gaza spesielt. Basert på dette bevilger årsmøtet kr 5000 til støtte for Norsk Folkehjelps humanitære arbeid i Gaza.

Årsmøtet ønsker også å sende en sak til årsmøtet for Vestland SV med ønske om at årsmøtet i Vestland SV også bevilger økonomisk støtte til Norsk Folkehjelps humanitære arbeid i Gaza.