Kommunalt frikort for helsetjenester

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 01. september 2023
Oppdatert: 01. september 2023
Lesetid: ca. 1 min

Det er ofte dyrt å bli syk. Utgifter til medisiner, legebesøk, behandling kan fort komme opp i store summer. Mange av støtteordningene vi har hatt i Norge er betydelig strammet inn, særlig da Erna Solberg satt med makten.

De som har lavest inntekt sliter mest med disse regningene. Selv om NAV tradisjonelle frikortordning kan hjelpe mange, så gjenstår det en egenandel på ca kr 2 500. Derfor har flere kommuner nå innført en ordning med kommunalt frikort for helsetjenester. SV-styrte Oslo er en av dem.

Ordningen er beregnet på minstepensjonister og det må søkes om å komme med. Kr 2500 er mye penger når man ikke har dem.

Askøy SV har programfestet å innføre denne ordningen i vår kommune. Dette vil avhjelpe en god del mennesker og virke utjevnende. Vi må ta sosialt ansvar, redusere matkøer og hindre at folk kommer i økonomisk uføre.

Vi håper selvsagt at andre partier vil støtte fort forslag. SV har selvsagt dekning for forslaget også.

Simin Sabri
Listekandidat SV