Villedende markedsføring fra Frp

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 25. august 2023
Oppdatert: 25. august 2023
Lesetid: ca. 2 min

I løpet av valgkampen har det vokst fram en unik stemning i askøypolitikken, en atmosfære preget av samhold og vilje til å arbeide sammen. Vi har snakket varmt både om vår egen politikk, men også hvordan samarbeid kan forme fremtiden for Askøy. Vi har øynet et håp om et nytt kommunestyre, som ville favne bredt og at løsninger skal kunne finnes i alle kroker, uavhengig av partilinjer.
I Askøyværingens papirutgave den 24.august har Fremskrittspartiet en annonse som gjorde oss opprørte. Annonsen påstår at “Noen av partiene kan koste deg 10 000 kroner i eiendomsskatt.” Logoene til Arbeiderpartiet, SV, Askøylisten og MDG er brukt i annonsen.
Denne annonsen fra Frp har satt en sterk demper på den optimistiske stemningen. Det er kun SV som har foreslått eiendomsskatt. Selv med deres modell, ville ikke noen boliger som ble omsatt på Askøy i fjor eller i forfjor, oppnå det som FrP legger fram.
Når politikere villeder velgerne på denne måten, svekkes tilliten til hele det politiske systemet og tilliten mellom politikerne kan bryte sammen, med de konsekvenser det kan få for styringen av kommunen. Vi er redd for at usannheter vil undergrave den positive utviklingen vi har sett i Askøypolitikken hittil i valgkampen.
Vi ber derfor velgerne om å vise kritisk tenkning. Velg partier som holder seg til fakta, og som vil opprettholde den konstruktive kursen vi sammen har lagt ut på. Vi vil gjerne ha Frp med på denne, men så langt står innsatsen deres til stryk.
Vi ønsker et bedre politisk miljø på Askøy!

Bård Espelid
Askøylisten

Arild Iversen
Sosialistisk Venstreparti

Janne Kjellevold Midtbø
Miljøpartiet De Grønne

Bilde av Arild Iversen, ordførerkandidat for Askøy SV