Gratis trygghetsalarm!

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 08. august 2023
Oppdatert: 04. august 2023
Lesetid: ca. 2 min

Det nytter med røde folkevalgte. Nå har Stavanger innført en ordning der trygghetsalarmene er gratis. Varaordføreren der sier at det skal ikke koste å føle seg trygg. Vi kunne ikke sagt oss mer enig.  Det er særlig Rødt og SV som har vært pådriver i denne politikken. Nå stiller Ap og de andre i flertallet i Stavanger seg bak også.

Dette mener Askøy SV også må gjøres i vår kommune. Trygghetsalarmer er et hjelpemiddel for eldre, funksjonshemmede og syke. Nå koster et abonnement 3 000 kroner i året. Bruken av dette bør ikke være avhengig av folks personlige økonomi. Disse gruppene har vanligvis utfordringer nok om ikke de skal belastes ekstra med å betale i dyrt for å få en tryggere hverdag.

Eldreomsorgen blir krevende i årene som kommer. Et økende antall eldre krever mer helse- og omsorgspersonell. Vi vet at det vanskelig å få tak i nok folk. Da er det et poeng at alle de som vil og kan bo hjemme, får anledning til det. Trygghetsalarm kan bidra til at folk kan bo hjemme lenger. I så måte kan det å tilby dette gratis, være en utgift til besparelse for kommunen.

SV håper flere partier vil vurdere vårt forslag. For SV vil denne saken være et av temaene vi vil forhandle om dersom venstresiden kommer i posisjon til å overta makten fra de som nå har styrt kommunen.
Mona K Larsen
SVs andrekadidat

Bilde av Mona K Larsen sammen med Arild Iversen.