SV vil investere i unge

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 30. juli 2023
Oppdatert: 27. juli 2023
Lesetid: ca. 2 min

Kleppestø senter har lenge vært et sted der ungdommer samles, men det har også blitt et bekymringsfullt symbol på utfordringene vi står overfor når det gjelder rus og kriminalitet blant unge på Askøy. Politiet har uttrykt sin bekymring, og vi som samfunn må ta dette på alvor. Det er på tide å ta grep og investere i fremtiden til våre barn og unge.

SV har vi lenge vært bekymret for underfinansieringen av kommunen vår. Når vi ser at Askøy bruker under halvparten av landsgjennomsnittet på kulturaktiviteter og skolene sliter med å ta vare på elevene på en tilfredsstillende måte, blir vi nødt til å reagere. Vi kan ikke se passivt på at kommunen har store mangler når det gjelder aktivitetstilbud for barn og unge! Mangelen på et fysakbygg og kampen for å sikre en klatrevegg i den nye Askøyhallen illustrerer at vi har problemer.

Vi vil finansiere et bedre tilbud innen kultur, idrett og andre aktiviteter som vil engasjere og involvere ungdommene positivt. På lang sikt vil dette føre til betydelige besparelser for kommunen. Ved å satse på forebyggende tiltak og gi ungdommene meningsfylte aktiviteter, vil vi redusere behovet for dyre tiltak innen barnevern, psykisk og fysisk helsehjelp, rusbehandling og bekjempelse av kriminalitet. Dagens økonomiske styring har vist seg å være kostbar for samfunnet på mange måter, både økonomisk og menneskelig. Vi mener at det hjelper lite å gå med overskudd i regnskapet om man går med underskudd på andre måter.

Vi må huske på at dette ikke bare er snakk om økonomi, men om mennesker. Forebyggende tiltak og gode aktivitetstilbud vil også forhindre mye lidelse for de unge som ellers ville blitt rammet av rusproblemer og kriminalitet. Det vil også være en støtte for deres familier og venner, samt for mulige ofre for kriminalitet. Vi må vise omsorg for hverandre og stå sammen som en solidarisk kommune.

Det er på tide å prioritere våre barn og unges fremtid. Vi kan ikke tillate at de blir hengende på Kleppestø senter uten meningsfylte alternativer. Ved å investere i dem nå, investerer vi også i en bedre fremtid for hele Askøysamfunnet. Vi oppfordrer derfor alle våre folkevalgte til å ta dette på alvor, se det store bildet og ta de nødvendige stegene mot en bedre kommune for alle. Vi er overbevist om at en satsning på barn og unge vil gi Askøy store gevinster, både sosialt, økonomisk og menneskelig.

Arild Iversen
Ordførerkandidat
Askøy SV

Bilde av Arild Iversen, Askøy SVs ordførerkandidat