SV ønsker nytt flertall til høsten

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 23. juni 2023
Oppdatert: 22. juni 2023
Lesetid: ca. 2 min

Askøy SV går til valg på egen politikk og valgprogram. Dette er fundert på prinsipper og vedtak gjort på nasjonalt nivå. Våre landsmøtevedtak og politikken som drives av stortingsgruppen danner grunnlaget for våre lokale standpunkter.

SV ønsker å etablere et nytt politisk flertall i Askøy kommune etter valget 11. september. Høyre og FrP har, sammen med andre hatt sjansen de siste fire årene til vise hva de duger til. Dessverre ser vi at politisk vanskjøtsel og stillstand er fasit etter fire år med krangling og kaos.

SV inviterer velgerne til å foreta et skifte. I inneværende periode har vi kjørt en selvstendig og fri opposisjonsrolle. Vi observerer at andre opposisjonspartier har valgt annerledes og respekterer det. Vår vurdering har vært at tydelige partistandpunkter er klargjørende for velgerne. Vi har ikke sett oss tjent med å bruke energi på å inngå kompromisser med andre i opposisjon; disse kompromissene har jo ikke hatt mulighet for å bli vedtatt så lenge makten er hos høyrepartiene.

Likevel har vi selvfølgelig hatt god kontakt med andre partier i enkeltsaker. Vi ser at vi ofte finner sammen med Rødt, Miljøpartiet de grønne, Askøylisten og Arbeiderpartiet. Av og til har vi også sett at Venstre, KrF og Sp kan finne sammen med oss, det skjer særlig i utvalgene.

Askøy SV ønsker seg et venstre-sentrum-samarbeid. Hvor bredt dette kan eller må bli, er det velgerne som avgjør.  Et styringsdyktig og stabilt flertall er nødvendig for å gjenopprette folks tillit til lokalpolitikken.

Gode eksempler på et venstre-sentrum-samarbeid finner vi i Trondheim og i Stavanger. Dette er kommuner som fører en god politikk for utjevning, bedre sosialpolitikk, bedre skole og større tempo i klima- og miljøpolitikken.

Vi oppfordrer alle partiene til, i god tid før valget, å tone flagg om hvilken side av politikken de står på. Velgerne fortjener klar tale og at de vet hvor de har partiene. SV er tydelig: Høyre og Frp er våre hovedmotstandere. Godt valg til høsten.

Åge Rosnes, kandidat nr 7 og leder SVs valgkampgruppe

Åge Rosnes står på SVs valgliste