SV fornøyd med Frisklivsentralen

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 23. mars 2023
Oppdatert: 22. mars 2023
Lesetid: ca. 2 min



Kommunestyret behandlet torsdag 23.3. årsmeldingen fra Frisklivsentralen i kommunen. Her er Sølvi Folkedals innlegg i saken:
Frisklivssentralen i Askøy kommune har også i år levert en flott årsrapport. Det er en fryd å lese – en flott framstilling av drift og tjenesteutvikling som pågår i avdelingen.

Frivilligsentralen sitt mandat er å fremme helse og forebygge sykdom. Tilbudene er utviklet for å møte lokale behov og utgjør et viktig bidrag til folkehelsearbeidet i kommunen. De nye aktivitetstilbudene «Aktiv senior» og «Aktiv med Friskliv» tilbyr lavterskel trening kombinert med sosialt felleskap som gir en sterk folkehelseprofil.

I tillegg til å lese om kursrekken «Læring om ernæring» så har vi nå også lært at 77-åringer er «Beste årgang». Hundre 77åringer på seminar for å lære om tilrettelegging for en aktiv og god alderdom i egent hjem, det er virkelig bra.

Det er jo en kjensgjerning at Frisklivssentralen har stått på kuttlisten gjennom flere år, til tross for sitt gode helsefremmende og forebyggende arbeid, gode omdømme og oppslutning om tilbudet. I år fikk de Folkehelseprisen for sitt målrettede arbeid og fokus på brukermedvirkning. Særlig vekt ble lagt på den kontinuerlige innsatsen med å hjelpe og støtte innbyggerne med å ta kloke valg for egen helse. Vi får håpe at det bidrar til en videre satsing på tilbudet, det er tungt å ha kuttforslag hengende over hodet hver høst. Askøy SV ønsker å styrke tilbudet til Frisklivssentralen ytterligere gjennom vårt budsjettforslag til høsten.

Frisklivssentralen er også et glitrende eksempel på godt samarbeid mellom kommunen og frivillige. Åtte frivillige har vært aktive i 2022. Jeg snakket nylig med en av dem, og hun fortalte at dette var noe av det kjekkeste hun gjorde, både for seg selv og for andre. Det er vinn-vinn, sa hun.

Jeg jobber selv med forebyggende tjenester overfor ungdom i kommunen, så derfor synes jeg det blir ekstra spennende følge arbeidet med Friskliv Ung som det vises til er et satsingsområde i 2023. Askøy SV ønsker Frivilligsentralen lykke til med videre drift og utviklingsarbeid.

Bilde av Sølvi Folkedal., medlem av kommunestyret for SV
SVs Sølvi Folkedal