SV ber kommuneledelsen ta grep

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 10. mars 2023
Oppdatert: 10. mars 2023
Lesetid: ca. 2 min


SVs Sølvi Folkedal har sendt dette brevet:

Til ordfører og kommunedirektør

Jeg viser til nyhetssak i «Askøyværingen» 8. mars  2023 om at hele 30 saker om overgrep i Vest Politidistrikt står på vent.

Som kommunestyrepresentant klarer jeg ikke å bare sitte og se på dette. Dette handler om våre innbyggere og bak tallet aner vi grufulle opplevelser og fare for varige skader på de som utsettes for overgrep. At overgriperne ikke blir stoppet kan gjøre at overgrepene fortsetter.

Jeg vil tro at både ordfører og kommunedirektør har samme mening om dette som meg.

Det er nok flere tiltak som må gjøres. Det kommunale hjelpeapparatet kan vi styre selv.

I avisoppslaget kommer det frem at politiet ikke har tilstrekkelige ressurser og kan derfor ikke prioritere disse saken. Det synes jeg er uholdbart. Overgrep mot barn kan ikke settes på vent.

Vi kjenner til at det er møter i Politirådet der kommuneledelsen er med. Jeg mener det må være på sin plass å be om at saken om overgrep på vent drøftes der. Politiet må få kjennskap til kommunens forventninger og krav om at overgrepene stoppes. 

På denne bakgrunn ber jeg om at saken meldes inn for Politirådet. Dersom det er lenge til neste møte her, vil jeg anmode om at kommuneledelsen ber om snarlig møte med ledelsen i Politi Vest for en drøfting.

Jeg håper også at politikerne på Askøy informeres på egnet tidspunkt om situasjonen.

Med hilsen
Sølvi Folkedal
kommunestyremedlem for SV

Bilde av Sølvi Folkedal, kommunestyrerepresentant for Askøy SV
Sølvi Fokedal