Behold Ramsøy barnehage

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 04. desember 2022
Oppdatert: 04. februar 2023
Lesetid: ca. 2 min

Askøy SV ønsker ikke å legge Ramsøy barnehage. Vi forstår at kommunedirektøren må foreslå innsparinger når han ikke får pengene til å strekke til. Men å legge ned en velfungerende enhet som Ramsøy barnehage er feil tiltak. Barnehagen fungerer veldig bra, den er en sentral aktør i øysamfunnet og har godt samarbeid med lag og organisasjoner i bygden. Nærhet til sjø og natur gir gode pedagogiske muligheter som kommunen bør ta vare på.

Kommunedirektøren hevder å kunne spare kr 100 000 på nedleggelse i 2023 på driften. Innsparingen er minimal. En barnehageplass koster nøyaktig det samme uansett hvor den ligger. Det man kan spare på er strøm og renhold. SV mener noen av disse kostnadene vil vi likevel måtte betale; huset bør ikke stå tomt, ubrukt og uten tilsyn.

Så ser vi at det det er romslig med barnehageplasser i kommunen. Overetableringene har skjedd i noen private barnehager. SV ønsker en sterkt kommunal barnehagesektor, vi vil ta utkantene i bruk og vi vil prioritere at barn kan få gå i barnehage i eget nærmiljø.

Nå er SV orientert om at barnehagen pr i dag ikke er full. Det er ledig kapasitet og da blir personellfaktoren høy. Likevel mener vi det er viktig å opprettholde barnehagen. Hanøybygden står overfor store utbygginger i årene som kommer og da vil det fortsatt være behov for barnehager i området.
Sølvi Folkedal, medlem Askøy kommunestyre for SV

Bilde av Sølvi Folkedal., medlem av kommunestyret for SV