SV spør om båtterminalen

Publisert av: Åge Rosnes Publisert: 20. februar 2023
Oppdatert: 20. februar 2023
Lesetid: ca. 1 min

SVs medlem i Utvalg for Teknikk og miljø, Arild Iversen, har levert flere spørsmål til administrasjonen. Et av dem handler om teknisk oppgradering. Spørsmålet ble levert 26.1. og svar forventes å kommune i torsdagens møte. Iversen er også SVs ordførerkandidat ved valget 11. september.

Her følger spørsmålet:
«Er Askøy kommune involvert i endringer som skal utføres i forbindelse med endringer av kaianlegget for hurtigbåten? SV ønsker at kommunen etterlyser muligheter for å bedre forholdene for ventende pendlere i kaiområdet, som i dag har to busskur som eneste tilrettelagte venteområde. Det er vårt syn at dagens fasiliteter ikke er tilstrekkelige og heller ikke ivaretar interesser for personer som har behov for universell utforming. Er det er muligheter for å utbedre forholdene for våre innbyggere samtidig som man utbedrer det tekniske anlegget enten alene eller i samarbeid med Vestland fylkeskommune og SKYSS? Det vises blant annet til forholdene på bysiden, som er vesentlig bedre – men likevel underdimensjonert etter behovet.

SV ønsker også kommunedirektørens vurdering av sykkelparkeringen ved anlegget og hvilke planer som foreligger knyttet til dette anlegget, eller andre løsninger for å bedre situasjonen for syklende til Kleppestøkaien.»

Bilde av Arild Iversen, ordførerkandidat for Askøy SV
SVs Arild Iversen